Aarts Conserven is opgericht in 1934. Sinds die tijd is er veel veranderd: hogere kwaliteitseisen, efficiënter productieproces, groeiende omzet. Tegelijkertijd zijn veel van de fundamenten hetzelfde gebleven: gericht op kwaliteit, betrouwbare partner, gelegen in het Limburgse Lottum. Hieronder een beknopt overzicht van onze historie.
- 1934Aspergeteler Mart Aarts begint met het wecken van zijn asperges. Aarts Conserven is geboren.
- 1950Oprichter en eigenaar Mart Aarts overlijdt. Zijn zoon Piet Aarts neemt het bedrijf over.
- 1978Aarts Conserven specialiseert zich in fruitconserven en asperges. "Bulkgroenten" als bonen, erwten en worteltjes worden afgebouwd.
- 1981Hollandse kersen groeien tot een belangrijk onderdeel van het assortiment.
- 1986Piet Aarts verkoopt het bedrijf aan Berenschot, en verlaat het bedrijf. Zijn 3 zoons blijven in dienst bij Aarts Conserven.
- 1989Berenschot verkoopt Aarts reeds na 3 jaar. Aarts wordt één van de zeven conservenfabrieken die worden gekocht door de SuikerUnie.
- 1991Buurman en chauffeur Jan Verbong neemt de sleutels van een nieuwe vrachtauto in ontvangst.
- 1993Na 4 jaar in handen van SuikerUnie, neemt Loe Rijvers Aarts Conserven over. Loe werkt al sinds 1974 in het bedrijf.
- 1998Jan Kessels stapt in als aandeelhouder. Samen met Loe Rijvers vormt hij de directie.
- 1998Met de introductie van asperges in blik wordt de foodservice markt verder ontwikkeld.
- 2001Nieuwbouw en uitbreiding van de fabriek volgens de laatste standaarden. Aarts Conserven is zowel IFS als BRC gecertificeerd op het hoogste niveau.
- 2005Introductie van een nieuw design voor het etiket: ambachtelijke kwaliteit in een eigentijds jasje.
- 2007Lancering van de "Light" range, om de consument ook zonder suiker te laten genieten van Aarts producten.
- 2009Door groei in zowel asperges, kersen als peren is de omzet in 10 jaar ruim verdubbeld.
- 2012Lou Rijvers verlaat na 38 jaar Aarts Conserven.
- 2013Het oorspronkelijke woonhuis van Mart Aarts is volledig gerestaureerd en dient nu als kantoor.
- 2015Aarts Conserven is als eerste Nederlandse conservenfabriek gecertificeerd voor het MVO-beleid.