Duurzaamheid

People, Planet, Product

Deze 3 woorden staan centraal in ons duurzaamheidsbeleid. Het belang van duurzaamheid groeit. Het laaghangend fruit is inmiddels wel geplukt en onze ‘duurzaamheidslat’ leggen we steeds hoger. Aarts is nadrukkelijk aan het verduurzamen en mikt ook hier op de ‘8 van Aarts’.

People

Voor ons staan de mensen altijd centraal. Ons team maakt Aarts, onze telers telen onze groente en fruit, en we werken samen keihard voor onze klanten die onze producten lekker op eten. Ons Aarts DNA en onze familiaire bedrijfscultuur vormen een goede  voedingsbodem voor onze medewerkers om zich te ontplooien. Wij nemen onze verantwoordelijkheid als werkgever als het gaat om investeren in scholing/opleiding, verrijking van het werk, inzetbaarheid en ergonomische werkplekken. Wij werken samen met diverse opleidingsinstituten en zijn bovendien een erkend opleidingsbedrijf.

Afbeelding-2.jpg
Afbeelding-3.jpg

Planet

Extreme weersomstandigheden hebben invloed op de kwaliteit en de groei van de groente en fruit en daarmee ook een rechtstreeks effect op ons bedrijf. Daarom is het onderwerp “milieu” voor ons erg belangrijk. We hebben al belangrijke stappen gezet in het besparen van gas, water en elektriciteit. Voorbeelden zijn investeringen in zonnepanelen, inrichting van de stoomketel, en gebruik van natuurlijke koudemiddelen. Tegelijkertijd staan we voor significante uitdagingen wat betreft gasverbruik. Mooie uitdagingen voor de komende jaren!

Product

Groente en fruit is in de basis ontzettend gezond voor mensen. Ook als dit uit pot of blik komt! Onze peren dragen bij aan 2 stuks fruit per dag. En onze asperges aan het behalen van de dagelijkse 250 gram groente. We zijn constant bezig om onze producten te verbeteren en verduurzamen. Zo reduceren we toegevoegd suiker of zout, verwerken we steeds meer biologische producten, en zijn vrijwel al onze producten Nutriscore A of B.

Afbeelding-4.jpg

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Ons duurzaamheidsbeleid hebben we vastgelegd en is ISO 26000 gecertificeerd.