Het Weckhuis

Het Aarts weckhuis: thuis sinds 1934

Welkom in het Weckhuis. De plek waar de culinaire traditie van het wecken generatie op generatie wordt doorgegeven.

Het verhaal van het Weckhuis begint...

Het verhaal van het Weckhuis begint op een voorjaarsdag in 1934. Martinus Aarts is aspergeteler en exporteert veel van het ‘witte goud’ naar Duitsland. Maar dat land beslist om de import van groenten en fruit uit Nederland te verbieden. Martinus moet snel en oplossing vinden en zint op een alternatief voor de afzet van zijn asperges.

1934.-Mart-Aarts-oprichting.jpg
Afbeelding-2.jpg

Een traditie geboren

Met een flinke lading blikken uit België, een paar grote kookketels en een overvloed aan verse asperges start de familie Aarts vanuit hun bijkeuken met iets wat zal uitgroeien tot een nieuw vakmanschap: asperges wecken. De producten slaan aan, en Aarts Conserven is geboren.

Bijkeuken groeit uit tot Weckhuis

Dat plotselinge succes bracht Martinus op het idee om ook andere groente en fruit uit zijn regio te gaan wecken. Al gauw waren het zure kersen en stoofpeertjes die, nadat het aspergeseizoen was afgesloten, de bijkeuken van de familie Aarts vulden. Als Martinus in 1950 overlijdt, neemt zoon Piet het bedrijf over.

Afbeelding-1.jpg
ANGY-6599.jpg

Opgeweckt vooruit!

Eind jaren ’90 start Jan Kessels bij Aarts Conserven. Zoon Lode werkt van jongs af aan in vakanties en weekenden bij Aarts, en start in 2015 voltijd. Aarts is en blijft een familiebedrijf. Aarts is trots op de rijke geschiedenis van het Weckhuis en bouwt door aan de toekomst. Zo wordt de energie duurzaam opgeweckt, komen de asperges en fruit zoveel mogelijk uit de regio en halen ze hun inspiratie uit de laatste trends. Natuurlijk blijven ze trouw aan de culinaire traditie van het wecken, het kloppend hart van het huis.